TROBADA AMB ARTURO PADILLA DE JUAN: “Presoners del mar” i “Fora de guió”

Els clubs de lectura de la biblioteca de Santa Eulàlia de Ronçana  van  realitzar la cloenda de la temporada amb  una tertúlia molt especial. El jove escriptor Arturo Padilla de Juan  (Montornès del Vallès, 1989) va dinamitzar una tertúlia moderna i vital que va trencar  els esquemes habituals  en les trobades tant pels assistents com per ell mateix, acostumat a un públic adolescent.

D’entrada  va experimentar,  va projectar dos booktrailers  relacionats amb les dues novel·les  que s’havien llegit ,“Fora de guió” i “Presoners del mar”.  Els assistents, que en  la seva majoria desconeixien què és un booktrailer,  van estar encantats. L’Arturo va explicar que la lectura que es fa amb aquests curts pretén marxar de la trama del llibre i plantejar conflictes sense acabar de resoldre. I a continuació, va demanar què en pensaven  sobre els relats que havien llegit contrastant amb el  què ofereix el curt.

Ens va explicar que escriu des de molt jove com a esbarjo, que a través dels seus llibres vol transmetre les seves vivències i  que ha anat creixent i madurant amb elles  tant a nivell personal com d’escriptor. La seva missió és empatitzar amb els joves, plantejar-los conflictes i situacions amb els quals s’identifiquin per  conduir-los i motivar-los cap a la superació .

Amable, transparent i amb un gran somriure va agrair molt totes les observacions  positives sobre la seva tècnica narrativa, no pretensiosa però molt acurada, el contrast dels seus personatges, de construcció intencionadament plana en una de les novel·les i  molt més complexes en l’altra. I sobretot,  va estar molt content amb les valoracions i comentaris què, donat l’exclusivitat de la trobada, amb uns  lectors experts, va considerar que això li havia permès aprofundir molt més al parlar de les seves novel·les.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s